Inspiratie: Anne+ BNNVARA


Als je nog niet van Anne+ hebt gehoord, dan raad ik je aan om even de TV aan te zetten of een krant open te slaan... Want je kunt er eigenlijk niet meer omheen! Er was al een eerste seizoen, maar sindskort is ook het tweede seizoen te zien, ook op TV! Maar waar gaat Anne+ precies over?

De serie is tot stand gekomen door het idee dat er veel te weinig lesbische rolmodellen zijn in de media. De focus ligt in vele media, zoals films en series, vooral op heteronormativiteit. Anne+ zorgt ervoor dat homoseksualiteit op een luchtige manier een onderwerp van de serie wordt, zonder dat het daar daadwerkelijk overgaat.

De serie gaat namelijk over Anne, een 24-jarig meisje woonachtig in Amsterdam, en de serie draait voornamelijk om haar liefdesleven, maar ook om haar struggles met het volwassen-worden, een leuke baan proberen te vinden en hoe ze probeert om te gaan met de scheiding van haar ouders. 

Dit is oprecht de allereerste serie die op een hele 'normale' manier omgaat met homoseksualiteit; in films en series wordt er namelijk meestal een nadruk op het 'homo-zijn' gelegd, waardoor het nog steeds niet als 'normaal' gezien wordt. Het is belangrijk dat homoseksuele mensen gerepresenteerd worden in de media om het te normaliseren. Ook schetst Anne+ de struggles van het personage Doris, iemand die worstelt met hun gender en in transitie is. Een stap richting meer inclusiviteit en diversiteit in de media is dit zeker!

Daarnaast is Anne+ is leuke, grappige en (voor velen) herkenbare serie over het dagelijks leven. Zeker de moeite waard om even te kijken!

Bron afbeelding: Anne+.

Geen opmerkingen