Inspiratie: Hillary Documentaire


De naam Hillary Clinton is niet meer weg te denken uit de Amerikaanse politiek. Twee keer was ze presidentskandidaat, maar helaas verloor ze afgelopen keer van Donald Trump. Toch blijft zij een belangrijke vrouw voor veel Amerikanen en voor de politieke geschiedenis, en deze documentaire vertelt haar verhaal. 

De documentaire vertelt Hillary's levensverhaal: hoe zij, als jonge vrouw die rechten studeerde, op wilde komen voor onder andere de rechten van de vrouw. Zo ging ze bijvoorbeeld in tegen de standaarden waaraan vrouwen zich horen te voldoen; ze droeg geen make-up, een bril en ging als een van de weinige vrouwen rechten studeren en koos zij om zich te verdiepen in kinderrecht en familierecht. 

Het laat ook zien hoe het vrouw-zijn invloed had op haar carrière als presidentskandidaat, en hoe veel harder een vrouw eigenlijk moet 'vechten' om hetzelfde te bereiken als een man. Ze werd Hillary noodgedwongen urenlang in de make-up gezet voordat ze een publiekelijk statement maakte, en zat er niets anders op voor haar om haar mans naam 'Clinton' aan te nemen. 

Mij heeft het in ieder geval persoonlijk geraakt: haar vastberadenheid, gedrevenheid en passie voor haar idealen. Zeker bewonderenswaardig. 

De documentaire Hillary kun je hier bekijken.

Bron afbeelding: Hulu.com.

Geen opmerkingen